За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Как да изберем подходящия модел ховърборд

Публикувана от: System 02/04/2018 0 Коментари Нови продукти,Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Получаваме много такива въпроси на нашата страница във Facebook. Как да изберем подходящия модел ховърборд. В тази статия можете да видите най-важните неща, които не трябва да пренебрегвате, когато сте решили да пристъпите към покупката на ховърборд. Чували сме много истории за горящи батерии, наранявания и щети, свързани с ховърборди. За да избегнете подобни рискове и да се насладите на безопасни и супер забавни моменти с вашия ховърборд, е добре да се следват някои основни, но много важни напътствия.

Свалете подробната ни инструкция и ръководтво от тук в PDF.

За кого е предназначен ховърборда

Официално ховърбордите са предназначени за деца над 14 годишна възраст. Ясно е обаче, че са може би най-харесвани сред новите тийнейджъри и дори деца под 10 г възраст. Имайте предвид, че повечето продукти тежат над 11 кг, и развиват скорост над 10 км/ч. Да ударите тротоар с тази скорост може да е много опасно и болезнено, особено при възрастните скейтъри. 

За деца под 10 г. възраст е препоръчително да изберете по-лек ховърборд, като Koowheel K8

!Вземете мерки детето ви да кара ховърборда си само на безопасни площадки и да ползва винаги каска и протектори.

  

Основни правила при избор

Въпреки, че като цяло цените на тези продукти имат тенденция да намаляват поради увеличеното им предлагане на пазара, качествените компоненти не са чак толкова евтини. Всеки ховърборд има модулна конструкция и при повреда се заменя целия компонент, вместо да се ремонтира. Това е така, защото компонентите са сложни и са произведени при автоматизирани производствени процеси.

 

Вижте също:

 

 

Относно горната граница на цените, то тя е може да надхвърли 1200 лв, но това е при най-високия клас модели, които имат допълнителни лостове за управление. Бихме препоръчали толкова скъпи модели само ако наистина можете да си го позволите. В някои щати на Америка можете да видите дори полицаи да обикалят града с ховърборд. На база проучването ни на редица производители, включително брандове от Китай, Европа и САЩ, цените на един нормален качествен ховърборд варират между 300 и 1000 лв.

 

Батерия

В повечето случаи е Литиево-Йонна. На пазара се предлагат продукти с различни батерии. Добре е да проверите производителя на батерията. Батериите от реномирани производители, като LG, SAMSUNG, PANASONIC, като вече се предлагат и качествени батерии произведени в Китай. Марковите батерии имат по-дълъг живот, издържат повече цикли на презареждане.

 

При нормално използване най-добрите батерии могат да понесат над 1500 цикъла на презареждане, както при модела ALFA 1.0 така че би трябвало да използвате такъв ховърборд по-дълго време от един нов модел смартфон. Въпреки всичко трябва да се има предвид, че всяка литиева батерия може да бъде повредена при удар. 

Колела

Твърди се, че по-големите колела осигуряват по-голяма стабилност. Това е и така, и не съвсем. По-големите колела могат да намалят пъргавината на ховърборда, тъй като изискват повече мощност за да бъдат задвижвани. Това може да ви даде усещането, че сте по-стабилни. Това обаче означава, че при по-маломощен мотор може да се чувствате по-стабилни, но пък и способността за изкачване на стръмни повърхности на ховърборда може да е сериозно намалена.

 

Вижте също: КАК ДА СЕ КАЧВАТЕ НА ХОВЪРБОРД ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН

 

По-големите колела със сигурност осигуряват повече проходимост и възможност да се отклоните от алеята и да се движите  офроуд. Стандартните големини на колелата са 6,5", 8", 10". Колелата от 10" са надуваеми. Те осигуряват по мек и компортен райд и са предназначени за офроуд маршрути. Тежестта на моделите с такива колела надвишават 13 кг, така че преценете дали са подходящи да вас. През 2017 E-SKATE представи и модела Alfa 1.0 със 7" колела, който е наистина пробив в индустрията поради иновативния си метод за балансиране чрез гравитационни сензори вместо обикновени жироскопи. Те го правят изключително стабилен, а модулния му дизайн е причината модела да бъде най-лекия ховърборд след Koowheel K8.

Корпус

По-старите молели ховърборди бяха изработени от значително по-лесно наранима пластмаса. Всеки, който е карал по-стар модел ховърборд знае, че в момента в който малко залитнеш и скочиш от ховърборда, той продължава да се търкаля и съответно корпусът му се надрасква значително.

 

По-късно производителите, започнаха да поставят защитни ленти на горната част на калниците, които да ги предпазват от нараняване. Сегашните нови модели като Koowheel K8 имат значително по-здрав корпус, направен от устойчива на надраскване и UV лъчи пластмаса.

 

Повечето ховърборди са устойчиви на напръскване с вода, но това не означава, че са напълно водо-устойчиви. Стойте настрана от локвите и не излизайте с него след дъжд. 

Дистанционно управление

Това е аксесоар който служи за включване и изключване на ховърборда. С него можете да деактивирате ховърборда, така че да не може да бъде включен от бутона на корпуса. Сам по-себе си този факт не го защитава от кражба и нашето мнение е, че дистанционното управление при ховърбордите е донкъде ненужен аксесоар. Ако смятате друго, ще се радваме да пишете в коментарите.

Bluetooth и LED светлини

Това са най-често срещаните екстри, които се предлагат при новите модели ховърборди. Чрез Bluetooth връзката можете да свържете своя смартфон с високоговорителите на ховърборда и да слушате любимата си музика, докато карате. Напоследък има и много силен тренд в musical.ly за клипове с ховърборди.

LED светлините са задължителни. Служат най-вече да сте по-видими, когато започва да се смрачава. Тези светлини обаче в никакъв случай не са подходящи за нощно каране, освен ако не го практикувате в собствения си двор.

Има два модела обаче, които са изключение. Това са Koowheel K8 и Alfa 1.0. И двавтата  ховърборда разполагат с вечерни светлини, като при Alfa светлината е една, но е доста по-ярка.

Накратко

Ховърбордите продължгават да се развиват като продукти и по-новите модели са все по качествени, здрави и многофункционални. Отделни производители вече се наложиха с качеството си, патентоват продуктите си и не допускат производство на имитации. Едит такъв пример е компанията Koowheel, която вече повече от 5 г. разработва и произвежда електрически скейтборди и ховърборди.

И още

По-старите модели имаха малки, но дразнещи проблеми. Освен това старите модели имат и някои недостатъци при своя дизайн и технология, които се срещат при повечето производители. Например отсъствие на датчик за натиск върху степенките. Това създава малки проблеми понякога при слизане. Трябва да слезете при абсолютно спрял ховърборд, иначе има риск поради мощността на електромотора, гумите да превъртят на място и ховърборда да спре със закъснение. Няма опасност за скейтъра, но се получават неприятни вибрации и ховърбордът може да продължи да се движи още около половин метър, което е риск да се удари в някой предмет и да се повреди.

Като официален партньор на Koowheel, Е-скейт София предлага голяма част от ховърбордите на производителя. Quant 2.0 от 2018 г е второто поколение ховърборди, които освен останалите си предимства имат и датчик за натиск. На практика ще забравите за случайното превъртане на гумите.

Най-новият модел на 2018 г. Koowheel K8 пък минава бие всички рекорди по системи за сигурност, самодиагностика, лекота и перфектна настройка на гравитационните си сензори. Най-хубавото е, че е с целеи 2,5 кг по-лек от всички останали модели, което го прави изключително приятен за управление и подходящ дори за по-малки деца.

 

Един съвет от нас

Придържайте се към по-известните и реномирани производители. Избягвайте съмнително евтините модели и се уверете, че ховърбордът има сертификати за качество по стандарти за Европейския съюз и САЩ. Това се CE, RoHS и UL сертификатите.

И още веднъж: Винаги носете каска и протектори!

:-)

 

Етикети: ховърборд

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече