За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Могат ли електрическите скутери да променят градовете?

Публикувана от: System 14/12/2018 0 Коментари Истории,Електрически скутери,

 

Градовете по целия свят отдавна търсят алтернативен, по-екологичен, бърз и по-удобен начин на пътуване на къси разстояния. Транспортните проблеми в градовете днес са следствие от урбанизацията. Статистиката показва, че една голяма част от преходите, които извършват гражданите в наши дни, са всъщност под 10-15 км.

 

Да местиш един тон метал,

 

за да транспортираш един или дори двама пасажери не е ефикасно, нито от гледна точка на разходите, нито от гледна точка на времето, което губим ежедневно в градския трафик. Това се отразява на продуктивността и дори здравето на хората. Акумулирания еквивалент на вредите и пропуснатите ползи за бизнеса и градовете, като цяло, също не е за пренебрегване.  

 

Момиче на електрически скутер Koowheel E1


Изглежда този алтернативен и иновативен начин за пътуване е страхотна възможност да спестите време в придвижването си в града. По всичко личи, че тези електрически тротинетки могат да намерят широко приложение (и подкрепата на феновете) дори в Източна Европа.


По света

 

В големи градове като Лос Анджелис, от където първоначално тръгна лудостта по електрическите скутери, движението им все още не е регулирано. Движат се по тротоари, алеи и улици, тъй като и там както и в София, движението по булевардите не е съвсем безопасно.

 

Хора на електрически скутери се движат по велоалея

 

Много градове имат добре развита транспортна система. Такъв е случаят например с Берлин. Повечето хора не биха си помислили, че Берлин има нужда от такъв вид транспорт. Метрото е точно до минутата, има много транспортни връзки с автобуси, трамваи и влакове. Можеш да стигнеш до всяка точка на широкия център на града в рамките на 5 -10 минути. На практика, електрическите скутери вероятно няма да имат особен смисъл там.

Въпреки това, именно Лос Анджелис и Берлин са градовете, в които електрическите скутери се разпространяват първоначално и дори вече има десетки стартъп компании, които предлагат споделеното използване на такива електрически тротинетки.

Очевидно този вид пътуване е наистина практично, сигурно и удобно. А като прибавим лесното им управление, вече по-достъпни цени, както и уникалното изживяване, разбираме, защо хората ги харесват толкова много.


С какво електрическите скутери са по-различни?

 

За разлика от другите конвенционални транспортни средства, можеш да сгънеш тротинетката за секунди и да се качиш в метрото или да минеш през подлеза.


Подобно на електрическите скейтборди и ховърбордите, електрическите скутери също са един много забавен начин да се придвижваме в града. За разлика от ховърбордите, електрическите тротинетки имат по-висока скорост и наистина има смисъл да се пътува с тях.

 

Електрическите скутери са лесно преносими

 

Електрическите скутери обединяват много от най-добрите елементи на пътуване с кола, велосипед и пеша. Подобно на автомобилите, те имат двигател, така че можете да стигнете до работа без да се уморите. Подобно на моторите, преодолявате лесно задръстванията в града, така че можете да пътувате по-бързо, отколкото повечето автомобили могат. И като при ходенето пеша, те ви позволяват да прекарате пътуването си навън.


 

Управление


Управлението им е лесно. Не изисква никаква предварителна практика. Подходящи за всички възрасти. Едновременно достатъчно бързи за да има смисъл да се движите с тях на разстояния до 15-20 км, а също така и достатъчно сигурни, и безопасни. Когато държите кормилото поддържането на баланс е изумително лесно.

 

Електрическите тротинетки се управляват супер лесно
 


Не само за хай тек маниаци


Не си мислите, че електрическите скутери са само за хора , които не купуват дори бутилка за вода, ако тя не е снабдена с wifi връзка. Огромният интерес към електрическите скутери в САЩ и Западна Европа, явно прелива и към България. И няма как да не е така. С развитието на интернет технологиите и социалните мрежи, вече разбираме за новините секунди след като са се случили, и то в глобален мащаб. Популярността на добрите продукти в наши дни се увеличава мълниеносно.

 

Първи впечатленияПовечето хора, които за първи път се качват на електрически скутер споделят почти едни и същи нещо.

 

Първо, стигате до дестинацията си много по-бързо отколкото сте очаквали. Това е така, защото бързо свиквате с максималната скорост на скутера и ви се струва, че не се движим достатъчно бързо.

 

Момиче на електрическа тротинетка Koowheel

 

Това обаче е илюзия. Хубавото е, че скоростта е ограничена електронно, както за съхраняване на батерията за повече пробег, така и за безопасност. Ние хората, сме склонни да се предаваме на адреналина и ако можеше щяхме караме тези електрически скутери дори по-бързо.

 

Най-бързите електрически скутери достигат около 30 км/ч по равна повърхност. Иронично, но ако имате бордови компютър в автомобила си и засечете средната си скорост в града, ще се изненадате, че много често скоростта е дори по-малка от тази. Разбира се, това е така заради престоя в градския трафик.

 

Движение в града
 

Към днешна дата, все още никъде по света движението на електрическите скутери не е регулирано. Трябва ли да им бъде позволено да се движат по улиците или по тротоара? Трябва ли да имате шофьорска книжка или да носите шлем? Никой все още не знае, защото електрическите скутери изпревариха нещата и още преди всички да се усетят, че ще станат привлекателни, те вече завладяха дори улиците на градове и София не е изключение.

 

 

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече