За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Скейборд трикове: Кикфлип (Kickflip)

Публикувана от: System 27/02/2019 0 Коментари Тренировки и трикове,

 

Kickflip често е първият трик с преобръщане на скейтборда, който научават повечето скейтъри. Прието е, че когато го научиш, ти официално можеш вече да се наричаш скейтър.

 

Противно на общото мнение обаче, Kickflip не е измислен от Родни Мълън ( Rodney Mullen), а от един от пионерите на фрийстайл скейтбординга - Кърт Линдгрен (Curt Lindgren) през 1978 година.

 

Въпреки това трябва да се отдаде заслуженото на Мълън, защото начинът, по който Kickflip се прави днес е всъщност модификация, която именно той въвежда в скейтбординга през 1982 година.

 

С Kickflip бордът се преобръща, но не се завърта хоризонтално, както когато правите Pop Shove-It.

 

Ето как можете бързо и лесно да се научете да правите Кикфлип

 

1. Поставете задния си крак, подобно стартовата позиция при Оли, на киктейла.

 

Предният крак трябва да е малко зад болтовете на предния колесар и леко да е обърнат с пръсти към носа на дъската. Така можеш да плъзнеш предния крак нагоре по дъската и да излезеш от носа. Движението на пръстите на предния ти крак са напред и по диагонал съвсем леко назад.

 

За да направиш кик флип трябва да можеш да правиш Оли.

Започни както започваш при Оли трик.

 

2. След като натиснеш рязко киктейла надолу, плъзни предния си крак върху дъската към носа.

 

Страничната страна на обувката трябва да се плъзне от носа под лек ъгъл. Излизайки извън борда предния ти крак закача предния киктейл.

 

3. Това движение в ъгъла на носа кара дъската да върти движението.

 

Понеже го закача леко отстрани на носа (движението на предния крак е напред към носа и съвсем леко по диагонал, назад към петата) завърта борда около оста на движение.

 

Това е почти като карате удар, оттук и терминът "Kickflip".

 

4. След като пръстите на предния крак напуснат носа, дъската започва да се върти.

 

Бъди търпелив и упорит. Практикувай. За да намериш правилното движение и точната доза сила за ритането е необходимо в точния момент, да имаш правилната позиция на предния крак.

5. Когато борда се завърти на 360 градуса, опитай се да го хванеш, като натиснеш надолу с краката си върху болтовете на колесарите, и да се приземиш чисто.

 

6. Може би ще отнеме известно време, за да овладееш Kickflip трика и да го изпълняваш правилно. Но след като го усвоиш ще ти станат лесни като Оли триковете.

 

Кикфлипът има много разновидности. Ето докъде може да стигнеш ако практикуваш достатъчно.

 

 

 

Това е 720 градусов кикфлип. Скейта се завърта на 720 градуса преди да стъпиш отново на него. Това е скейта да направи две пълни завъртания.

 

Снимков материал:

https://sidewalkmag.com

https://www.skatedeluxe.com

 

 

 

Етикети: Скейтбординг

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече