Ховърборд: 5 правила за безопасно каране

Ховърборд: 5 правила за безопасно каране

Публикувана от: System 29/10/2018 0 Коментари Тренировки и трикове,Ховърборди,

Карането на ховърборд е супер, нокакто при останалите персонални превозни средства и спортове на открито, като колоездене, скейтборди, ски, то може да крие риска от падания или сблъсъци ако загубите контрол над управлението.

 

Това са пет съвета как твоето ховърборд изживяване да остане прекрасно без излишни рискове от инциденти.

 

  1. Карайте на широки и открити пространства

 

Въпреки, че първоначално ховърбордите били измислели за ползване на закрито, то в реални условия това не е практично. Може би ако имате голямо складово помещение и искате да се придвижвате бързо в него – да, но в къщи, това може да доведе до неприятни последствия.

 

  1. Винаги носете каска и протектори за ръце и колене.

 

Всъщност това е най-важното правило. Независимо дали сте начинаещ или напреднал, тази предпазна мярка никога не е излишна. Падането от ховърборд е обикновено е назад, така че никога не е приятно.

 

  1. Тежестта ви трябва да бъде леко напред.

 

Както споменах в предишната точка, паданията обикновено на назад, затова тежестта ви трялва да е леко напред. Това можете да постигнете като просто ръцете ви са една идея пред тялото, а ако се наложи ги протегнете леко напред. Може и да се наведете леко напред, но съвсем леко.

 

  1. Глезените трябва да са отпуснати, а коленете леко сгънати. Управлявайте винаги само с коленете.

 

Глезените на всеки човек са много подвижни и реакцията ви с тях е пъргава. Затова ги отпуснете, за да не правите резки движения. Приклекненете леко, за да имате сигурност и стабилност, и възможност да скочите от ховърборда ако се наложи.

 

  1. Не правете резки завои.

 

Тъй като ховърбордите са на две колела, това им дава възможност да завиват в място. Представете си, се движите 10 км/ч (както когато тичате). Ако в този момент се опитате да завиете рязко, то ховърборда няма никакъв проблем, и ще завие, но вие ще продължите да летите напред....и ще паднете.

 

Надяваме се, че тези съвети ще ви направят внимателни и предпазливи, защото да карате ховърборд е супер забавно и ние искаме да ви пожелаем само прекрасни и весели изживявания.

 

 

 

Етикети: безопасност

Оставете коментар

Вижте още:
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече
Защо електрическите скутери са толкова популярни

Защо електрическите скутери са толкова популярни

System 28/02/2019 0
 Вероятно вече никой не се учудва когато иновативни продукти като електрическия скутер стават супер популярни и търсени в цял свят, дори в България, и то в рамките, едва ли не на дни. Първоначално пог...
Виж повече