За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Електро скейтборд: От Студентски Град до Центъра

Публикувана от: System 01/12/2018 0 Коментари Истории,Електрически скейтборди,

Пиша този пост докато навън е около -11 градуса и сковано от сняг. Повечето хора, тук сме фенове и на зимните спортове, така че се чувствам перфектно и развълнуван за предстоящите ски ваканции.

 

Въпреки това ми липсват есенните дни, в които излизахме с електрическите скейтборди и търсехме нови маршрути из София. 

 

Целта ни винаги е, разбира се, да избегнем големи булеварди и да намерим възможно най-интересните малки улички, през които се стелкаме бързо и изпреварваме трафика.

Та в този пост искам да ви споделя един от любимите си маршрути.

 

Студенстки град до Софийския университет

 

Обикновено се събираме на паркинга на Кауфланд. Там оставяме колите и тръгваме по посока НСА. предпочитам да минавам покрай НСА, но за разнообразие може и от другата страна покрай Зимния Дворец.

 

 

Събота и неделя сутрин трафика не е голям. Студенски град го минаваме за минути, но принципно в началото се кара по-бавно дакато загреем. Отиваме към центъра с електрическите ни лонгборди.

 

Целта е да прекосим Диана Бад по възможно най-неразбитите улици и да мнем под бул. Драган Цанков, през кв. Изток. Търсим прекрасната ул. Незабравка, която е на ръба на парка и наистина е незабравима. Общо взето в Изток се кара почти само направо с леко намаляване, когато пресичаме преките. През квартала има много варианти и всеки път минавам през различни места.

 

 

 

Принципно Моя Omniboard или Koowheel d3 се справят без напрежение с хълма, ако реша да мина директно по бул. Драган Цанков, зада стигна до Руското Посолство и оттам да се шмугна в кв. Изток. Така се стига по-бързо, но лично аз не го предпочитам, защото не се чувствам комфортно да карам по оживен булевард. А и целта не ми е да спестя няколко минути а да мина покрай места, където не минавам, когато съм с кола.

 

 

След като стигнем до ул. Незабравка се спускаме надолу под Цариградско към бул. Шипченски Проход. Там има и бус лента, така че е перфектно. Има вариант да се мине през квартала и да се стигне до бул. Гео Милев. Оттам се стига до Ситняково точно до входа за подлеза. Последният път обаче минахме По Шипченски и надясно по Ситняково. Е, 50 м не е проблем, дори при трафик, но е задължително да сте със сигнални жилетки.

 

Оттам през подлеза към Черковна, след това Оборище и сме на СУ.

 

 

Маршрут

  • Разстояние: около 10 км
  • Времетраене: около 30 мин, без да се бърза

 

 

Препоръка

Като пристигнете е добре да седнете някъде да пиете по нещо и да заредите бордовете, защото връщането е с повече изкачване и накрая скоростта ви може да падне много. Не че нямада се приберете, но няма да ви е толкова забавно.

 

 

Връщане

Вземете метрото до Дианабат, бул. Г.М. Димитров, за да избегнете Драган Цанков. Не си заслужава да минавате по него. Скучно е.

 

Можете да се върнете и по същия марщрут, като е по-добре вместо по оборище да минете по Мадрид за да не сте срещу движението и да се плъзнете нагоре по Ситняково, там движението вероятно ще е ок.

 

 

Пишете ни и за вашите любими маршрути и ще ги публикуваме тук, за да може всеки да ги изпробва.

До скоро.

Вижте също:

 

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече