За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Публикувана от: System 14/03/2019 0 Коментари Нови продукти,Електрически скутери,


 

Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по светофарите и задръстванията.

 

Малко със закъснение, но в тази статия ще ви разкажа за теста ни на E1 Електрическия Скутер на Koowheel.

 

Градския трафик е станал вдъхновение за огромно разнообразие от иновации. Електрическите скутери са именно такъв продукт. Използвайки предимството на високоефективните електромотори и съвременните литиеви батерии, т. нар. електрически тротинетки се носят безшумно по по улици, тротоари и велоалеи, изпреварвайки заседналите в пиковия трафик автомобили.

 

Ние се спряхме на електрическия скутер / тротинетка на Koowheel поради няколко причини. Първо, има наистина впечатляващи характеристики. Второ, като партньор на Koowheel, работим директно с сервизният им център в Германия и трето, вече сме изпитали качеството на продуктите на Koowheel и им имаме доверие. Четвърто, но не на последно място, цената всъщност е приемлива.

 

Денят е събота и времето беше доста слънчево, но не особено топло. Целта ни беше да видим що са продукт е Koowheel  E1 преди да решим дали ще го предлагаме в онлайн магазина ни www.e-skate.eu.

 

Скутерът Koowheel E1 e сгъваем, преносим, електрически и (това, за което всъщност ни пука за него) много бърз!

 

За разлика от електрическите скейтборди, където бяхме абсолютно първата компания, която започна да ги предлага в България, скутерите, първоначално не можаха да привлекат вниманието ни. Просто не ни изглеждаха достатъчно секси, като продукт, не знам дали ме разбирате…

Оказа се, че сме сгрешили...

 

До този момент лично аз бях виждал само Xaiomi-то, което, като цяло, изглежда солидно.

 

При скутерът E1 обаче, Koowheel са се раздали. :-)

 

Аз може да говоря и пиша в хумористичен стил, но нека това не ви заблуждава. При над 600 души персонал, включително 50 души отдел за нови разработки, можете да разберете защо седмичния производствен капацитет на Koowheel е около 30 хиляди продукта. За нашите мащаби това са космически цифри. Компанията си я бива. Продуктите им са в целия свят.

 

 

Първите впечатления

 

Моделът, който тестваме е този с най-голямата батерия от 8,3 Ah. На долната страна на е-скутера е изписано максимална скорост до 25 км/ч и 25-30 км пробег с едно зареждане.

Разбира се, пробега при електрическите превозни средства е разтегливо понятие и зависи от теглото на този, който го кара, начина на карането (ускоряване, спиране и потегляне) и наклона.

 

Тъй като електромоторът, при този вариант на тротинетката E1 е 350W, ускорението е брутално. Трябва да прикляквам леко, за да тествам при висока скорост. Въпреки това, не посмях да натисна докрай, като за първо качване.

 

Разбирате, че това не е играчка за деца. Препоръчва се за тийнейджъри на минимум 14 г. възраст.

 

Спирането също е забавно. Електронната спирачката държи доста здраво и трябва да се използва умело. Хубавото е, че двата палеца са много добре конструирани за прецизно управление.

 

Все пак се дърпам леко назад при по-екстремно спиране, за всеки случай.

 

Този електрически скутер е предвиден за натоварване до 100 кг и моите 70 кг просто не ги усеща.

 

Какво ни хареса

 

Добро качество на изработка, много изпипани детайли и достатъчно LED светлини, за да ви забелязват отдалеч, но без да изглеждате като цирк на колела. Синият цвят е много приятен и ненатрапващ се. Всъщност светлините са изключително важни за безопасността.

 

Скутерът Koowheel има светлина по протежението вертикално на кормилото, един LED фар отпред и светлини на задното колело. Последните светят в синьо, а когато натисна спирачката светват в червено. Браво Koowheel!

Много добро впечатление ми направиха дръжките на кормилото. Материала е висококачествен, срещу приплъзване на дланите и приятен на допир.

 

Самото кормило се регулира във височина, което е супер.

 

Управлявате чрез два сини палеца за ускоряване и спиране, разположени от долната страна да дръжките на кормилото. Самите дръжки се сгъват лесно за да стане e-скутерът още по-компактен при пренасяне.

 

Доста приятен дисплей на кормилото ви показва скоростта и нивото на батерията.

 

Рамата на която стъпвате е здрава и кабелите са така много добре прикрити.

 

В долната част на кормилото има палец, който трябва да натиснете, за да сгънете скутера.

 

Просто го сгъвате и той се заключва сам в сгънато положение.

 

Тази, най-висока, версия на Koowheel Е1 тежи колкото Xaiomi Mijia - малко над 12 кг. Това не прави тези скутери съвсем преносими.

 

При Koowheel обаче има една малка добавка - две малки допълнителни колелца, чрез които електрическия скутер може да се дърпа като куфар - чиста работа.

 

 

Електромоторът е в предното колело, което е плътно. Няма опасност от спукване на гумата, което е основен недостатък при други скетери. Задната гума на Kooheel E1 също е плътна, но има кухини в нея, които явно имат за цел да направят райда по-комфортен.

 

Освен електромагнитната спирачка се управлява електронно, което би трябвало да означава, че зарежда батерията при спиране. Има и допълнителна механична спирачка на задното колело.

 

Кое трябва да се подобри

 

Две неща не ни допаднаха съвсем. Едното е пластмасовия капак на кутията, която скрива кабелите в долната част на кормилото. Направена е добре, но когато я отворихме, за да видим вътрешността затварянето беше малко трудно. Принципно тя би следвало да се отваря само в оторизиран сервиз. 

 

Второто нещо е металният лост за подпиране на електро скутерът, когато е пакриран. Височината му е така изчислена, че той стои почти изправен, когато го подпрете. Ако терена на който спирате има дори лек наклон, то има опасност скутерът да падне. Така че трябва да внимавате къде паркирате е-скутера си.

 

В заключение

 

Koowheel E1 има страхотен дизайн и е един много качествено и солидно сглобен електрически скутер с мощен електромотор и отлична батерия. Има много допълнения и удобства, които липсват при други скутери, като регулиране на кормилото, сигнализация при спиране, няколко различни LED светлини и дисплей.

 

Много важна екстра са дискретните колелца, с които тротинетката става наистина преносима, кормилото се регулира във височина, но това, което лично мен ме грабва най-много е това, че е бърз и много лесен за управление.

И ако още се чудите дали ще можете да го управлявате, трябва да знаете едно нещо - ще можете. :-)
 

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече