За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

Публикувана от: System 10/11/2018 0 Коментари

 

Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели ховърборд и дори се откроиха марки, които патентоват моделите си за да намалят възможността на конкурентите им да произвеждат имитации на ниски цени. Скептицизма на много хора, че ховърбордите са краткосрочно явление или мода, не се оправда. И за това си има много логични причини.

За да разберем по-добре, защо ховърбордите са толкова популярни потърсихме по-малко известните факти относно тези самобалансиращи се скутери.

 

Ховърбордите първоначално бяха предназначени за ползване на закрито

 

Първоначалната идея за ховърбордите била, да се ползват в големи закрити почещения: офиси и складове. Представете си голям офис с отворено пространство (мисля, че и в България вече има доста такива). Бюрото ви е на около 50 м от от залата за срещи и на още 30 м от кафе-машината. А сега си представете да минавате тези разстояния по 10 пъти на ден. Докато движението е много полезно за здравето на офис служителите, от друга страна то отнема ценно време, с което те не разполагат. Затова разработчиците потърсили решението в ховърборда.

 

 

Представете си голям склад или хипермаркет, и разстоянията, които служителите преминават всеки ден. Със скоростта на един нормален ховърборд, времето за движение из тези големи помещения може да бъде намалено почти наполовина. Така може да се повиши сериозно тяхната продуктивност и оптимизират проделени разходи.

 

2. Ховърбордите всъщност не са ховърборди, но вероятно някой ден ще станат.

 

“Ховър” преведено от английски е “нося се”, “левитирам”. За първи път се появява като термин в “Завръщане в Бъдещето” 2 от 1989 г. Оттогава немалко компани са се опитали да създатат скейтборд, който да лети над земята без да има нужда от колелца. Най-близко до осъществяването на идеята са


Ховърбордът на Лексус

 

 

и Hendo Hover.

 

И докато те наистина левитират над земята, макари само на сантиметри, те са само прототипи и за момента не се произвеждат серийно. Те могат да левитират само върху специално конструирани за целта площадки и реално не могат да се карат навсякъде.

 

 

3. Два, на вид еднакви, ховърборда могат да са създадени от различни производители.

Има производители, които разработват собствени модели, подобряват ги с годините и така ги правят сигурни, надеждни, качествени и с все повече допълнителни функции и екстри. Голяма част от другите производители обаче, само купуват части на едро и сглобяват ховърбордите. Затова можете да видите два ховърборда с еднакъв пластмасов корпус, но ако ги отворите, вътре да намерите съвсем различни части. Появява се проблемът, че не можете да разберете какво купувате - качествен тествани  сертифициран ховърборд или евтина имитация. 

 

4. Най-тежката част на един ховърборд е


Повечето ховърборди са доста тежки - около 10-11 кг. В него има доста тежки компоненти, като например батерията и електромоторите. В електромоторите има магнити и медени намотки, които тежат доста.
Най-тежката част обаче е алуминиевото шаси. За да може да се осигури достатъчно стабилност при движение и за да предпази компонентите при евентуален удар, шасито трябва да е здраво и леко. Засега шаситата на ховърбордите се произвеждат от алуминиеви сплави. Има и много по леки и здрави материали, но те са прекалено скъпи за използването им при ховърбордите.


5. Ако често забравяте ютията включена

Ако сет от хората, които често се притесняват дали са изключили всички електроуреди вкъщи преди да излязат. То с вашия ховърборд няма да имате този проблем. Повечето от съвременните модели ховърборди се самоизключват след няколко минути ако не ги ползвате.

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече