За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Публикувана от: System 08/04/2019 0 Коментари Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка.

 

Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето какво трябва да имате предвид преди да пристъпите към покупка на евтин ховърборд втора ръка.

 

Преди да говорим за проблемите, които може да си навлечете с една такава покупка трябва да се отбележи, че цените на ховърбордите вече са доста по-ниски отколкото бяха преди години.

 

Дори моделите с колела 8 и 10 инча вече могат да бъдат закупени на цени под 400 лв.

 

Ако искате да закупите модел от по-ново поколение с гравитационни сензори, а не с обикновени жироскопи вероятно ще трябва да се ориентирате към по-горната граница.


Известно е че ховърбордите могат да имат много разнообразно качество, независимо че на външен вид си приличат.
Покупката на ховърборд втора ръка (например от OLX) може да крие различни проблеми.

 

Скритите рискове

 

Литиевите батерии, подобно на акумулаторите на автомобилите имат недостатъкът, че дори да не се ползват те постепенно се разреждат.

 

Затова е препоръчително да зареждате вашия ховърборд всеки месец дори да не го използвате. Така удължавате живота на батерията му.

 

Ако един ховърборд се продава като втора ръка, той обикновено няма гаранция. От друга страна вероятността ховърбордът, който ще купите да е престоял по-дълго време без да се ползва е голяма.

 

Това може да е причина капацитетът на батерията му да намалее сериозно. Когато го закупите той може да работи нормално, но батерията да издържа значително по-малко време особено често тръгвате и спирате или се изкачвате по наклонени терени.

 

Една качествена батерия за ховърборд обикновено издържа до около 12-20 км или 1-2 часа непрекъснато каране. Ако капацитетът намалее то времето може да намалее до по-малко от час.

 

Също така като цяло животът на батерията може да намалее и на втората година (или дори само след месец два) тя тотално да откаже.

 

Най-големият риск обаче идва от това, че не знаете как е била зареждана тази батерия, как е бил съхраняван ховърборда и как е бил ползван.

Съвременните батерии са достатъчно безопасни, но ако целостта и е била нарушена при някакъв удар, то опасността от късо съединение и вазпламеняване на батерията не е никак малка.

Като имаме предвид, че ховърбордите се използват основно от деца, този риск е абсолютно неприемлим.

 

Нужда от ремонти

 

Цените на резервните части за ховърбордите не са големи, но ако трябва да платите за ремонт и резервна част това ще обезсмисли тотално първоначалното ви спестяване на средства.

 

Извод

 

Затова когато обмисляте покупката на ховърборд втора ръка, е добре да обмислите добре това решение. Рисковете не са за подценяване, а цените на новите ховърборди вече са много приемливи.

 

Ето няколко ховърборда с колела 6,5 инча, които са супер универсални и са подходящи за всички възрасти включително за деца.

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече