За да осигурявамe по-добро обслужване на клиентите ни, онлайн магазинът ни използва бисквитки. Научете повече

Мнения: “Да купя ли ховърборд на моето дете?”

Публикувана от: System 28/01/2019 0 Коментари Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Въпреки, че ховърбордите са много забавни и интересни устройства, те същопораждат и много разнопосочни мнения. Това е съвсем нормално, както и при всяка друга нова технология. От друга страна, фактът, че ховърбордите са карани основно от деца също е повод за немалко дискусии.

 

Абсолютно разбираемо е всеки родител да се притеснява за своето дете. При ховърбордите, както при колела, ролери, кънки, скейтборди, ски и т.н. може да има падания, сблъсквания и други инциденти, които да доведат до наранявания. Означава ли обаче това, че трябва да лишим децата от подобно забавление.

 

Разбира се, че не. Безопасността при използване на всяко едно превозно средство зависи изцяло от нас, а не от продукта. Редно е да имаме предвид някои основни неща, когато вземаме решение дали да купим ховърборд на своето дете.

 

 

На каква възраст

 

Официално ховърбордите са за деца над 14 г. Разбира се повечето деца, които карат ховърборди са под тази възраст. Децата просто обожават ховърбордите и е трудно да им откажем доставянето на това удоволствие. Повечето деца над 6 г. възраст се справят отлично и бързо свикват с управлението. Всъщност, възрастните са тези, на които им трябва повече време за да свикнат с ховърборда.

 

Какъв модел

 

Има модели, които са подходящи и за по-малки деца, като например най-новият модел Koowheel K8. При този модел, както и при останалите на Koowheel, освен подобренията в жироскопите, които правят движенията с него много по-плавни, устройството разполага и с редица системи за самодиагностика, както и защити от прегряване, презареждане и др.

 

Въпреки всичко е отговорност на нас родителите да предпазим детето си от рисковете при карането на ховърборд. Децата обикновено нямат проблем дасе научат бързо. Все пак бъдете плътно до тях докато се убедите, че могат да карат своя ховърборд безпроблемно.

 

 

Съобразете големината на ховърборда

 

Един от проблемните характеристики на ховърбордите е това, че са тежки. Това всъщност не е заради батерията, а заради колелата и шасито.

 

Много деца предпочитат по-големите ховърборди с колела от 10 инча. Тези ховърборди са по-големи и по-проходими, но за сметка на това са с около 2 до 2,5 кг, по тежки и стигат до 15 кг. Преценете дали това няма да затрудни детето ви.

Най-важното предимство при гореспоменатия ховърборд Koowheel K8 е това, че той е най-лекият ховърборд до момента. Тежи само 8,5 кг, което го прави с цели 3 кг по-лек дори и от най-леките модели до момента. А това, че вместо стандартните 2 см, той има над 3 см просвет под корпуса, го правят и по-проходим въпреки, че колелата му са от най-малкия размер.

 

Омръзват ли бързо

Категорично не. Поне според мен. Не съм видял дете, което като види ховърборд да не иска да се качи веднага на него. Децата са толкова завладяни от начина, по който ховърбордите се носят безшумно, че няма да ви е особено трудно да ги откъснете дори от компютърните игри.

 

Ако имате каквито и да било мнения относно ховърбордите можете да ги споделите по-долу в коментарите.

 

Екипът на Е-Скейт най-любезно ви напомняме винаги да карате ховърборд с каска, както и протектори за колене и лакти.

Вижте също:

 

Оставете коментар

Вижте още:
Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

Тази есен: Два нови модела електрически лонгборди!

System 27/11/2019 0
Може би смятате, че Ноември не е най-удачния месец за пускане на нов модел електрически лонгборд в България, но това не е мнението на екипа на Е-Скейт София. Тази есен компанията ни пусна не един, а д...
Виж повече
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 20-30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по св...
Виж повече