Ховърборд проблеми: Най-често срещаните и как да ги избегнем

Ховърборд проблеми: Най-често срещаните и как да ги избегнем

Публикувана от: System 28/01/2019 0 Коментари Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Устройството на повечето ховърборди е относително просто. Затова и проблемите, които могат да възникнат не са много.

 

Отделните части, от които са сглобени ховърбордите могат да се подменят поотделно, но ако дадена част е повредена, тя обикновено не може да бъде поправена. Поне не и без специализирани инструменти, с каквито повечето сервизи не разполагат. Ако имате някакъв проблем с вашия ховърборд, вероятността той да може да бъде поправен е голяма. Това става като се установи коя част не функционира правилно и тя просто се подмени.

Ето и проблемите, които биха могли да се появят при вашия ховърборд, особено ако е от по-евтините модели, които ги има навсякъде.

 

Батерията

Батериите, които се използват в ховърбордите са основно Samsung, LG или обикновени батерии без марка. Обикновените батерии са най-евтини. При тях може да попаднете на качествена, но може да попаднете и на такива с по-малък капацитет. Това предполага риск от повреда.

Ако не зареждате батерята някалко месеца има риск тя да се разреди прекалено много. Проблемът с евтините обикновени батерии е това, че издържат по-кратко време и имат значително по-кратък живот от тези на Samsung и LG.

 

Какво трябва да направите

Старайте се да зареждате вашия ховърборд всеки месец, дори да не го карате. Така ще избегнете прекомерното разреждане на батерията. Ако тя се разреди прекалено много може и да се повреди тотално.

 

Не оставяйте вашия ховърборд дасе зарежда цяла нощ. Ако ховърборда ви не е качествен или на известна марка, то нямате сигурност за това какви защити има в зарядното устройство. Ако батерията се презареди прекалено това крие рискове от повреда.

 

Марковите модели като например Koowheel K8, Quant или Alfa имат сертифицирани зарядни одобрени за Европа и Америка. При тях има защита от презареждане и те са много по-сигурни и надеждни.

 

Жироскопите

Повредените жироскопи са сред най-често срещаните при един ховърборд проблеми. Това са платките, които правят така, че ховърборда да стои винаги в хоризонтално положение. Жироскопите представляват платки разположени на всяко от двете колела на ховърборда.  Благодарение на тях можете да се задържите на ховърборда без да паднете.

Ако ховърборда се включва, но едното колело се върти, а другото не, това може да означава, че единият жироскоп е повреден.  Това означава, че ще трябва да се подмени, защото подобни платки е почти невъзможно да бъдат поправени.

 

Калибриране на ховърборд

 

Често степенките на ховърборда могат да стоят малко накриво и е необходимо да се накланяте повече напред, за да се движите. Това е нормално. Всеки ховърборд има нужда да бъде калибриран от време на време. Дори е препоръчително това да се прави всеки път преди да започнете да го карате.

В тази статия можете да видите стъпка по стъпка как се калибрира ховърборд.

 

Основната платка

Основната платка е малко по-голяма от платките на жироскопите. Ако се повреди тя, обикновено по-качествените ховърборди имат светлинна и звукова сигнализация. Най-новите модели като Koowheel K8 имат и система за самодиагностика. Всеки път когато включите Koowheel K8 тази система проверява изправността на всички компоненти и дава звукова и светлинна сигнализация ако се установи проблем.

При новите модели от 2019 г. , като този модел основната платка и жироскопите са интегрирани в една единствена платка. това дава възможност цената на ховърборда да е по-ниска и същевременно да има по-малко части, тоест да се намали шанса за повреди.

 

Други

Други често срещани при един ховърборд проблеми, могат да са свързани с нормалното използване на ховърборда. Например ако ударите ховърборда с по-голяма скорост може корпусът му да се счупи. При повечето модели корпусът се подменя, но това обикновено ще ви струва определена сума, защото такива повреди обикновено не се покриват от гаранцията. При по-новите модели, формата и здравината на пластмасата не позволяват толкова лесно чупене.

 

В заключение

Качеството на един ховърборд зависи най-вече от производителя, маркака и естествено, от цената. Колкото по-евтин е един ховърборд, толкова по-евтини са и компонентите вътре в него, това е логично. От друг астрана качествените ховърборди имат по-здрав корпус, високо-качествени части и са сглубени при автоматизирани процеси и контрол на качеството. Едни от най-качествените модели, които сме виждали до момента са например Alfa, Quant и K8 на Koowheel.

Ховърбордът е предназначен за игра и движение на открито, но той съдържа електроника, която може да бъде повредена при удар. В името на вашата лична безопасност и най-вече, тази на вашите деца, се постарайте с ховърборда да се кара внимателно и без резки движения. Така ще осигурите на вас и цялото ви семейство безкрайно вълнуващи моменти.

 

Е-Скейт ви напомня винаги да карате ховърборд с каска и протектори за колене и лакти.

Вижте също:

 

Оставете коментар

Вижте още:
Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

Ховърборд втора ръка: Заслужава ли си риска?

System 08/04/2019 0
Да, ховърбордите не са евтини и вероятно си задавате въпроса дали не е по-изгодно да купите ховърборд втора ръка. Такава покупка обаче крие редица рискове и ако все пак сте склонни да ги поемете, ето ...
Виж повече
Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

Тест и ревю на Koowheel Е1 електрически скутер

System 14/03/2019 0
 Ако имате индикатор за средна скорост в автомобила си вероятно сте обръщали внимание на средната си скорост в града. Обикновено не надвишава 30 км/ч. Това е заради честите спирания, чакането по свето...
Виж повече
Защо електрическите скутери са толкова популярни

Защо електрическите скутери са толкова популярни

System 28/02/2019 0
 Вероятно вече никой не се учудва когато иновативни продукти като електрическия скутер стават супер популярни и търсени в цял свят, дори в България, и то в рамките, едва ли не на дни. Първоначално пог...
Виж повече