Електро скейтборд: От Студентски Град до Центъра

Публикувана от: System 01/12/2018 0 Коментари Истории,

Пиша този пост докато навън е около -11 градуса и сковано от сняг. Повечето хора, тук сме фенове и на зимните спортове, така че се чувствам перфектно и развълнуван за предстоящите ски ваканции.

 

Въпреки това ми липсват есенните дни, в които излизахме с електрическите скейтборди и търсехме нови маршрути из София. 

 

Целта ни винаги е, разбира се, да избегнем големи булеварди и да намерим възможно най-интересните малки улички, през които се стелкаме бързо и изпреварваме трафика.

Та в този пост искам да ви споделя един от любимите си маршрути.

 

Студенстки град до Софийския университет

 

Обикновено се събираме на паркинга на Кауфланд. Там оставяме колите и тръгваме по посока НСА. предпочитам да минавам покрай НСА, но за разнообразие може и от другата страна покрай Зимния Дворец.

 

 

Събота и неделя сутрин трафика не е голям. Студенски град го минаваме за минути, но принципно в началото се кара по-бавно дакато загреем. Отиваме към центъра с електрическите ни лонгборди.

 

Целта е да прекосим Диана Бад по възможно най-неразбитите улици и да мнем под бул. Драган Цанков, през кв. Изток. Търсим прекрасната ул. Незабравка, която е на ръба на парка и наистина е незабравима. Общо взето в Изток се кара почти само направо с леко намаляване, когато пресичаме преките. През квартала има много варианти и всеки път минавам през различни места.

 

 

 

Принципно Моя Omniboard или Koowheel d3 се справят без напрежение с хълма, ако реша да мина директно по бул. Драган Цанков, зада стигна до Руското Посолство и оттам да се шмугна в кв. Изток. Така се стига по-бързо, но лично аз не го предпочитам, защото не се чувствам комфортно да карам по оживен булевард. А и целта не ми е да спестя няколко минути а да мина покрай места, където не минавам, когато съм с кола.

 

 

След като стигнем до ул. Незабравка се спускаме надолу под Цариградско към бул. Шипченски Проход. Там има и бус лента, така че е перфектно. Има вариант да се мине през квартала и да се стигне до бул. Гео Милев. Оттам се стига до Ситняково точно до входа за подлеза. Последният път обаче минахме По Шипченски и надясно по Ситняково. Е, 50 м не е проблем, дори при трафик, но е задължително да сте със сигнални жилетки.

 

Оттам през подлеза към Черковна, след това Оборище и сме на СУ.

 

 

Маршрут

  • Разстояние: около 10 км
  • Времетраене: около 30 мин, без да се бърза

 

 

Препоръка

Като пристигнете е добре да седнете някъде да пиете по нещо и да заредите бордовете, защото връщането е с повече изкачване и накрая скоростта ви може да падне много. Не че нямада се приберете, но няма да ви е толкова забавно.

 

 

Връщане

Вземете метрото до Дианабат, бул. Г.М. Димитров, за да избегнете Драган Цанков. Не си заслужава да минавате по него. Скучно е.

 

Можете да се върнете и по същия марщрут, като е по-добре вместо по оборище да минете по Мадрид за да не сте срещу движението и да се плъзнете нагоре по Ситняково, там движението вероятно ще е ок.

 

 

Пишете ни и за вашите любими маршрути и ще ги публикуваме тук, за да може всеки да ги изпробва.

До скоро.

Оставете коментар

 

 

Вижте още:
Как да изберем подходящия модел ховърборд

Как да изберем подходящия модел ховърборд

System 02/04/2018 0
Получаваме много такива въпроси на нашата страница във Facebook. Как да изберем подходящия модел ховърборд. В тази статия можете да видите най-важните неща, които не трябва да пренебрегвате, когато ст...
Виж повече
Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

System 18/07/2018 1
 700 000 продадени продукта само за последните 3 години. Това е равносметката на Koowheel, създателите на Kooboard и един от малкото производители на персонални електрически превозни средства, които п...
Виж повече
Как се калибрира ховърборд

Как се калибрира ховърборд

System 28/12/2017 0
Всеки ховърборд има нужда да бъде калибриран от време на време. Ако ви се е случвало да стъпите на ховърборда и да усетите, че едната степенка е по-наклонена от другата или пък при слизането от ховърб...
Виж повече
Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

System 08/12/2018 0
 Натрупаният опит и мненията на колкото се може повече клиенти ни помогнаха да съберем на едно място всичко, което ви интересува за ховърбордите.Целта на тази статия е да имате бърз и лесен достъп до ...
Виж повече
5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

System 10/11/2018 0
 Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели и дори се откроиха марки, които патентоват модел...
Виж повече