5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш
НОВИ ПРОМО ЦЕНИ на избрани продукти, валидни до Събота, 15.12.2018

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

Публикувана от: System 10/11/2018 0 Коментари

 

Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели и дори се откроиха марки, които патентоват моделите си за да намалят възможността на конкурентите им да произвеждат имитации на ниски цени. Скептицизма на много хора, че ховърбордите са краткосрочно явление или мода, не се оправда. И за това си има много логични причини.

За да разберем по-добре, защо ховърбордите са толкова популярни потърсихме по-малко известните факти относно тези самобалансиращи се скутери.

 

Ховърбордите първоначално бяха предназначени за ползване на закрито

 

Първоначалната идея за ховърбордите била, да се ползват в големи закрити почещения: офиси и складове. Представете си голям офис с отворено пространство (мисля, че и в България вече има доста такива). Бюрото ви е на около 50 м от от залата за срещи и на още 30 м от кафе-машината. А сега си представете да минавате тези разстояния по 10 пъти на ден. Докато движението е много полезно за здравето на офис служителите, от друга страна то отнема ценно време, с което те не разполагат. Затова разработчиците потърсили решението в ховърборда.

 

 

Представете си голям склад или хипермаркет, и разстоянията, които служителите преминават всеки ден. Със скоростта на един нормален ховърборд, времето за движение из тези големи помещения може да бъде намалено почти наполовина. Така може да се повиши сериозно тяхната продуктивност и оптимизират проделени разходи.

 

2. Ховърбордите всъщност не са ховърборди, но вероятно някой ден ще станат.

 

“Ховър” преведено от английски е “нося се”, “левитирам”. За първи път се появява като термин в “Завръщане в Бъдещето” 2 от 1989 г. Оттогава немалко компани са се опитали да създатат скейтборд, който да лети над земята без да има нужда от колелца. Най-близко до осъществяването на идеята са


Ховърбордът на Лексус

 

 

и Hendo Hover.

 

И докато те наистина левитират над земята, макари само на сантиметри, те са само прототипи и за момента не се произвеждат серийно. Те могат да левитират само върху специално конструирани за целта площадки и реално не могат да се карат навсякъде.

 

 

3. Два, на вид еднакви, ховърборда могат да са създадени от различни производители.

Има производители, които разработват собствени модели, подобряват ги с годините и така ги правят сигурни, надеждни, качествени и с все повече допълнителни функции и екстри. Голяма част от другите производители обаче, само купуват части на едро и сглобяват ховърбордите. Затова можете да видите два ховърборда с еднакъв пластмасов корпус, но ако ги отворите, вътре да намерите съвсем различни части. Появява се проблемът, че не можете да разберете какво купувате - качествен тествани  сертифициран ховърборд или евтина имитация. 

 

4. Най-тежката част на един ховърборд е


Повечето ховърборди са доста тежки - около 10-11 кг. В него има доста тежки компоненти, като например батерията и електромоторите. В електромоторите има магнити и медени намотки, които тежат доста.
Най-тежката част обаче е алуминиевото шаси. За да може да се осигури достатъчно стабилност при движение и за да предпази компонентите при евентуален удар, шасито трябва да е здраво и леко. Засега шаситата на ховърбордите се произвеждат от алуминиеви сплави. Има и много по леки и здрави материали, но те са прекалено скъпи за използването им при ховърбордите.


5. Ако често забравяте ютията включена

Ако сет от хората, които често се притесняват дали са изключили всички електроуреди вкъщи преди да излязат. То с вашия ховърборд няма да имате този проблем. Повечето от съвременните модели ховърборди се самоизключват след няколко минути ако не ги ползвате.

Оставете коментар

Вижте още:
Могат ли електрическите скутери да променят градовете?

Могат ли електрическите скутери да променят градовете?

System 14/12/2018 0
 Градовете по целия свят отдавна търсят алтернативен, по-екологичен, бърз и по-удобен начин на пътуване на къси разстояния. Транспортните проблеми в градовете днес са следствие от урбанизацията. Стати...
Виж повече
Ховърборд Енциклопедия

Ховърборд Енциклопедия

System 08/12/2018 0
През последната година ни зададохте много въпроси относно ховърбордите, на които си мислехме, че сме отговорили в нашия онлайн магазин, блог и фейсбук страница. Въпросите ви валяха при много от покупк...
Виж повече
Електро скейтборд: От Студентски Град до Центъра

Електро скейтборд: От Студентски Град до Центъра

System 01/12/2018 0
Пиша този пост докато навън е около -11 градуса и сковано от сняг. Повечето хора, тук сме фенове и на зимните спортове, така че се чувствам перфектно и развълнуван за предстоящите ски ваканции. Въпрек...
Виж повече
Инфографика: Всичко за 6.5 инчовите ховърборди - кратко и ясно.

Инфографика: Всичко за 6.5 инчовите ховърборди - кратко и ясно.

System 28/11/2018 0
В тази поредица инфографики ще се опитаме да систематизираме съвсем накратко и нагледно полезна информация за почти всички видове ховърборди.Започваме с 6 и 6,5 инчовите. 6,5 инча е размера на колелат...
Виж повече
5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

System 10/11/2018 0
 Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели и дори се откроиха марки, които патентоват модел...
Виж повече