Мнения: “Да купя ли ховърборд на моето дете?”

Публикувана от: System 28/01/2019 0 Коментари Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Въпреки, че ховърбордите са много забавни и интересни устройства, те същопораждат и много разнопосочни мнения. Това е съвсем нормално, както и при всяка друга нова технология. От друга страна, фактът, че ховърбордите са карани основно от деца също е повод за немалко дискусии.

 

Абсолютно разбираемо е всеки родител да се притеснява за своето дете. При ховърбордите, както при колела, ролери, кънки, скейтборди, ски и т.н. може да има падания, сблъсквания и други инциденти, които да доведат до наранявания. Означава ли обаче това, че трябва да лишим децата от подобно забавление.

 

Разбира се, че не. Безопасността при използване на всяко едно превозно средство зависи изцяло от нас, а не от продукта. Редно е да имаме предвид някои основни неща, когато вземаме решение дали да купим ховърборд на своето дете.

 

 

На каква възраст

 

Официално ховърбордите са за деца над 14 г. Разбира се повечето деца, които карат ховърборди са под тази възраст. Децата просто обожават ховърбордите и е трудно да им откажем доставянето на това удоволствие. Повечето деца над 6 г. възраст се справят отлично и бързо свикват с управлението. Всъщност, възрастните са тези, на които им трябва повече време за да свикнат с ховърборда.

 

Какъв модел

 

Има модели, които са подходящи и за по-малки деца, като например най-новият модел Koowheel K8. При този модел, както и при останалите на Koowheel, освен подобренията в жироскопите, които правят движенията с него много по-плавни, устройството разполага и с редица системи за самодиагностика, както и защити от прегряване, презареждане и др.

 

Въпреки всичко е отговорност на нас родителите да предпазим детето си от рисковете при карането на ховърборд. Децата обикновено нямат проблем дасе научат бързо. Все пак бъдете плътно до тях докато се убедите, че могат да карат своя ховърборд безпроблемно.

 

 

Съобразете големината на ховърборда

 

Един от проблемните характеристики на ховърбордите е това, че са тежки. Това всъщност не е заради батерията, а заради колелата и шасито.

 

Много деца предпочитат по-големите ховърборди с колела от 10 инча. Тези ховърборди са по-големи и по-проходими, но за сметка на това са с около 2 до 2,5 кг, по тежки и стигат до 15 кг. Преценете дали това няма да затрудни детето ви.

 

Най-важното предимство при гореспоменатия ховърборд Koowheel K8 е това, че той е най-лекият ховърборд до момента. Тежи само 8,5 кг, което го прави с цели 3 кг по-лек дори и от най-леките модели до момента. А това, че вместо стандартните 2 см, той има над 3 см просвет под корпуса, го правят и по-проходим въпреки, че колелата му са от най-малкия размер.

 

Омръзват ли бързо

Категорично не. Поне според мен. Не съм видял дете, което като види ховърборд да не иска да се качи веднага на него. Децата са толкова завладяни от начина, по който ховърбордите се носят безшумно, че няма да ви е особено трудно да ги откъснете дори от компютърните игри.

 

Ако имате каквито и да било мнения относно ховърбордите можете да ги споделите по-долу в коментарите.

 

Екипът на Е-Скейт най-любезно ви напомняме винаги да карате ховърборд с каска, както и протектори за колене и лакти.

Оставете коментар

 

 

Вижте още:
Как да изберем подходящия модел ховърборд

Как да изберем подходящия модел ховърборд

System 02/04/2018 0
Получаваме много такива въпроси на нашата страница във Facebook. Как да изберем подходящия модел ховърборд. В тази статия можете да видите най-важните неща, които не трябва да пренебрегвате, когато ст...
Виж повече
Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

System 18/07/2018 1
 700 000 продадени продукта само за последните 3 години. Това е равносметката на Koowheel, създателите на Kooboard и един от малкото производители на персонални електрически превозни средства, които п...
Виж повече
Как се калибрира ховърборд

Как се калибрира ховърборд

System 28/12/2017 0
Всеки ховърборд има нужда да бъде калибриран от време на време. Ако ви се е случвало да стъпите на ховърборда и да усетите, че едната степенка е по-наклонена от другата или пък при слизането от ховърб...
Виж повече
Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

System 08/12/2018 0
 Натрупаният опит и мненията на колкото се може повече клиенти ни помогнаха да съберем на едно място всичко, което ви интересува за ховърбордите.Целта на тази статия е да имате бърз и лесен достъп до ...
Виж повече
5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

System 10/11/2018 0
 Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели и дори се откроиха марки, които патентоват модел...
Виж повече