Ховърборд проблеми: Най-често срещаните и как да ги избегнем

Публикувана от: System 28/01/2019 0 Коментари Съвети и поддръжка,Ховърборди,

Устройството на повечето ховърборди е относително просто. Затова и проблемите, които могат да възникнат не са много.

 

Отделните части, от които са сглобени ховърбордите могат да се подменят поотделно, но ако дадена част е повредена, тя обикновено не може да бъде поправена. Поне не и без специализирани инструменти, с каквито повечето сервизи не разполагат. Ако имате някакъв проблем с вашия ховърборд, вероятността той да може да бъде поправен е голяма. Това става като се установи коя част не функционира правилно и тя просто се подмени.

 

Ето и проблемите, които биха могли да се появят при вашия ховърборд, особено ако е от по-евтините модели, които ги има навсякъде.

 

Батерията

Батериите, които се използват в ховърбордите са основно Samsung, LG или обикновени батерии без марка. Обикновените батерии са най-евтини. При тях може да попаднете на качествена, но може да попаднете и на такива с по-малък капацитет. Това предполага риск от повреда.

Ако не зареждате батерята някалко месеца има риск тя да се разреди прекалено много. Проблемът с евтините обикновени батерии е това, че издържат по-кратко време и имат значително по-кратък живот от тези на Samsung и LG.

 

Какво трябва да направите

Старайте се да зареждате вашия ховърборд всеки месец, дори да не го карате. Така ще избегнете прекомерното разреждане на батерията. Ако тя се разреди прекалено много може и да се повреди тотално.

 

Не оставяйте вашия ховърборд дасе зарежда цяла нощ. Ако ховърборда ви не е качествен или на известна марка, то нямате сигурност за това какви защити има в зарядното устройство. Ако батерията се презареди прекалено това крие рискове от повреда.

 

Марковите модели като например Koowheel K8, Quant или Alfa имат сертифицирани зарядни одобрени за Европа и Америка. При тях има защита от презареждане и те са много по-сигурни и надеждни.

 

Жироскопите

Повредените жироскопи са сред най-често срещаните при един ховърборд проблеми. Това са платките, които правят така, че ховърборда да стои винаги в хоризонтално положение. Жироскопите представляват платки разположени на всяко от двете колела на ховърборда.  Благодарение на тях можете да се задържите на ховърборда без да паднете.

Ако ховърборда се включва, но едното колело се върти, а другото не, това може да означава, че единият жироскоп е повреден.  Това означава, че ще трябва да се подмени, защото подобни платки е почти невъзможно да бъдат поправени.

 

Калибриране на ховърборд

 

Често степенките на ховърборда могат да стоят малко накриво и е необходимо да се накланяте повече напред, за да се движите. Това е нормално. Всеки ховърборд има нужда да бъде калибриран от време на време. Дори е препоръчително това да се прави всеки път преди да започнете да го карате.

В тази статия можете да видите стъпка по стъпка как се калибрира ховърборд.

 

 

Основната платка

Основната платка е малко по-голяма от платките на жироскопите. Ако се повреди тя, обикновено по-качествените ховърборди имат светлинна и звукова сигнализация. Най-новите модели като Koowheel K8 имат и система за самодиагностика. Всеки път когато включите Koowheel K8 тази система проверява изправността на всички компоненти и дава звукова и светлинна сигнализация ако се установи проблем.

 

 

Други

Други често срещани при един ховърборд проблеми, могат да са свързани с нормалното използване на ховърборда. Например ако ударите ховърборда с по-голяма скорост може корпусът му да се счупи. При повечето модели корпусът се подменя, но това обикновено ще ви струва определена сума, защото такива повреди обикновено не се покриват от гаранцията. При по-новите модели, формата и здравината на пластмасата не позволяват толкова лесно чупене.

 

В заключение

Качеството на един ховърборд зависи най-вече от производителя, маркака и естествено, от цената. Колкото по-евтин е един ховърборд, толкова по-евтини са и компонентите вътре в него, това е логично. От друг астрана качествените ховърборди имат по-здрав корпус, високо-качествени части и са сглубени при автоматизирани процеси и контрол на качеството. Едни от най-качествените модели, които сме виждали до момента са например Alfa, Quant и K8 на Koowheel.

Ховърбордът е предназначен за игра и движение на открито, но той съдържа електроника, която може да бъде повредена при удар. В името на вашата лична безопасност и най-вече, тази на вашите деца, се постарайте с ховърборда да се кара внимателно и без резки движения. Така ще осигурите на вас и цялото ви семейство безкрайно вълнуващи моменти.

 

Е-Скейт ви напомня винаги да карате ховърборд с каска и протектори за колене и лакти.

Оставете коментар

 

 

Вижте още:
Как да изберем подходящия модел ховърборд

Как да изберем подходящия модел ховърборд

System 02/04/2018 0
Получаваме много такива въпроси на нашата страница във Facebook. Как да изберем подходящия модел ховърборд. В тази статия можете да видите най-важните неща, които не трябва да пренебрегвате, когато ст...
Виж повече
Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

Красив, практичен, сигурен - новият ховърборд Koowheel K8 идва на приятно изненадваща цена

System 18/07/2018 1
 700 000 продадени продукта само за последните 3 години. Това е равносметката на Koowheel, създателите на Kooboard и един от малкото производители на персонални електрически превозни средства, които п...
Виж повече
Как се калибрира ховърборд

Как се калибрира ховърборд

System 28/12/2017 0
Всеки ховърборд има нужда да бъде калибриран от време на време. Ако ви се е случвало да стъпите на ховърборда и да усетите, че едната степенка е по-наклонена от другата или пък при слизането от ховърб...
Виж повече
Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

Ховърборд: Всички Ваши Въпроси от 2018 (И нашите отговори)

System 08/12/2018 0
 Натрупаният опит и мненията на колкото се може повече клиенти ни помогнаха да съберем на едно място всичко, което ви интересува за ховърбордите.Целта на тази статия е да имате бърз и лесен достъп до ...
Виж повече
5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

5 факта за ховърбордите, които вероятно не знаеш

System 10/11/2018 0
 Откакто ховърбордите се появиха на световния пазар някъде през 2014 популярността им не намалява. Дори обратното. Всяка година се появяват нови модели и дори се откроиха марки, които патентоват модел...
Виж повече